top of page
Fodervärd

Skulle du vilja bli en del av Cooby's familjen och vara fodervärd? 

För att hålla kattgruppen här hemma harmonisk där alla katter trivs och mår bra och samtidigt komma vidare i aveln, så behöver vi våra hjältar som kan agera fodervärd – främst till honor men ibland även till hanar.

Att vara fodervärd innebär att katten flyttar till dig utan kostnad och vi har kvar möjligheten att avla på kissen. Under tiden som katten går i avel är det vi som uppfödare som betalar alla avelsrelaterade kostnader medan du som fodervärd har ansvar för kattens omvårdnad och skötsel och står för alla normala kostnader som tillhör ägande av sällskapskatt till såsom foder, vaccinationer, kattsand osv.

Om foderkatten är en hona så avtalar vi om antal kullar som katten ska få. Kullarna föds då hos dig och det är även du som står för kattungarnas skötsel och omvårdnad (dvs allt det mysiga). Som uppfödare står vi för all administration & kostnader som har med kullen och kattungarna att göra såsom eventuella parningsavgifter, foder, försäkringar, leksaker osv. Som fodervärd till en honkatt får man även räkna med en hel del besökare av ev. kattungeköpare då den tiden är inne.

Om foderkatten är en hane bör fodervärden vara insatt i vad det innebär att ha en fertil hane hemma. Hanen kan para antingen hos fodervärden, om det finns utrymme, eller så kommer han hem till oss när det är dags, parning brukar normalt ta ca 3 dagar. 


När avelskarriären är över så övergår katten till din ägo som kastrerad sällskapskatt. Som fodervärd behöver du inte ha tidigare erfarenhet av kattavel men du behöver såklart ha ett stort hjärta för katter och en vilja att lära.  


Vem vill vi ha som fodervärd? 

- Du som är ärlig, klok och kan ta ansvar
- Du som har fastnat för just Maine Coon
- Du som har tid och lust att sätta av den tid som behövs för att vara fodervärd
- Du har max 1 katt sedan tidigare  
- Du som kan garantera att katterna inte vistas fritt utomhus

- Du som kan följa våra regler och krav 

- Du som bor max 45minuters bilfärd ifrån Örnsköldsvik
 


Tycker du att detta låter intressant eller vill veta mer är du varmt välkommen att höra av dig, gärna via Facebook som första kontakt där du kan skriva en liten presentation av dig själv och varför just du skulle vilja vara fodervärd. Därefter kan vi höras vidare för en förutsättningslös diskussion.

images.png
bottom of page