top of page

MAT


Det är viktigt att du forsätter med samma mat som katten är van vid under den första tiden efter hemkomsten, detta för att undvika att din katten får stressmage pga foderbyte i samband med flytt. Om ni byter fodersort, gör det då försiktigt och fasa in det nya fodret över ca en-2 veckors tid. Om katten ändå skulle bli dålig i magen så kan vi rekommendera Fortiflora, Fortiflora är ett probiotikapulver som innehåller goda bakterier för tarmfloran som man kan strö på torrfodret, finns hos veterinärer och välsorterade zoobutiker, som hjälper katten att återställa tarmfloran. 

Hos oss har kattungarna fått, sedan de börjat äta själva vid ca 4 veckors ålder:


Torrfoder:

Blötmat:

Vi ger nedan köttblandning morgon och kväll till såväl våra små som stora kissar.

Recept:

  • 400g rå nöt och/eller älgfärs (skall frysas innan och får ej vara blandfärs)

  • 1 förpackning blötmat Bozita Feline funktion Hair & skin
     

Mixa samma med elvisp/stavmixer, serveras jummen och inte kall :) 

Våra tycker även mycket om övriga sorter av Bozita blötmat, kan va ett bra tips ifall man vill variera :)
 

De har haft fri tillgång till torrfoder och de bör de fortsätta ha under det första levnadsåret. Därefter kan man ibland behöva begränsa tillgången på torrfoder om katten börjar bli överviktig. Vatten skall katterna ha fri tillgång till och det skall förstås bytas varje dag, helst morgon och kväll. Katter vill gärna ha vattnet levererat på annat ställe än där maten finns. Mycket vätska är bra för njurar och urinorgan.


Mjölkprodukter skall man undvika att ge sin katt då de inte kan bryta ned laktosen i mjölken.


Kom också ihåg att katter är känsliga för svält. Endast ett par dagars svält kan leda till skador på levern. Särskilt överviktiga katter är känsliga för detta. Med andra ord bör man relativt snabbt söka hjälp hos veterinär om katten inte äter.

hairandskin.jpg
BOZITA-Tetra-Pack-10x370g-karma-mokra-dla-kota-mix.jfif
bottom of page